dit is de top van de pagina

Heeft uw kind schrijfproblemen?

Het leesbaar schrijven is natuurlijk hartstikke moeilijk, zeker als je nog zo klein bent. Je moet je pen op een juiste manier vasthouden, je vingers verfijnd kunnen bewegen, een goed beeld van de lettervorm hebben en op een goede manier zitten. Wanneer jouw kind hier moeite mee heeft kan dit resulteren in een slordig, onregelmatig of zelfs onleesbaar handschrift en een krampachtige pengreep. Schrijfproblemen kunnen daarnaast grote invloed hebben op overige leerfuncties en op motivatie en gedrag. En dat is natuurlijk hartstikke jammer!

Bij het schrijven vormt het maken van letters de basis. Plezier in teken- en voorbereidende schrijfvaardigheden leidt tot de motorische ontwikkeling om ‘schrijfklaar’ te zijn voor groep 3. Vanaf groep 3 leren kinderen letters schrijven. Als leren schrijven moeilijk verloopt kan een screening bij Kinderfysio boz meer duidelijkheid geven.

 

Wanneer zijn er schrijfproblemen? 
– schrijfkramp/schrijfvermoeidheid
– een onleesbaar handschrift
– een tempoprobleem
– moeite met het maken van letters
– onregelmatigheid in grootte van letters
– verkeerde schrijfhouding en penvatting

 

Kinderfysio Bergen op Zoom onderzoekt en stelt vast wat tijdens het schrijven niet goed gaat door middel van observatie, het afnemen van schrijftesten en het analyseren van de schrijfbeweging en het handschrift. Indien nodig wordt een aanvullend onderzoek gedaan naar de fijne en/of grove motoriek. Door gerichte instructie en oefening wordt er gewerkt aan het belangrijkste aspect dat het schrijfprobleem veroorzaakt. Samen gaan we op een leuke manier werken aan de juiste oplossing!

Terug naar overzicht
fb_kinderfysio7

Heeft uw kind obesitas?

Wanneer heeft uw kind obesitas? In Nederland heeft 12 % van de jeugd van 2 tot 21 jaar last van overgewicht. […]

fb-nieuws_sportblessure_fysioboz

Sportblessures kunstgras

Op een normaal veld lopen amateurvoetballers gemiddeld 27 procent kans op een blessure terwijl dat op kunstgras 44 procent is. […]